Burasi Sadece Myko Serverlerin Mekanı!!
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Reklam


Paylaş | 
 

 Visual Basic'te Recordset Kullanımı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 88
Kayıt tarihi : 25/07/09
Yaş : 24
Nerden : Düzce

MesajKonu: Visual Basic'te Recordset Kullanımı   Ptsi Tem. 27, 2009 9:29 pm

Öncelikle sql servera ba?lant?m?z? yapmal?y?z.Bunun için General Declarations bölümüne ba?lant? sabitleri :

Kod:
Dim conn As New ADODB.Connection
Dim rst As New ADODB.Recordset

Ctrl + T ye basarak Component penceresinden "Microsoft ADO Data Control " ü seçiyoruz.Nesne penceresinden (soldaki buton,label gibi ekledi?imiz pencere ) ordan bir adodb nesnesini forma ekliyoruz .. Bunu yapmazsan?z general declarations kodlar? i?lemez

Ba?lant?m?z? sa?layacak sabitlerden sonra sorguyu gönderen kodlar?m?z :

Kod:
Public Sub baglan()
With conn
.CursorLocation = adUseClient
.ConnectionString = "Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=trayhoper"
.Open
End With
End Sub

Yukar?da trayhoper yazan bölüm ba?lan?lacak veritaban?n?n ad?d?r.Yukar?daki kodu kod penceresinin istedi?iniz bir bölümüe yap??t?rabilirsiniz.E?er dedi?im gibi sub içine al?rsan?z birçok yerde kullanabilir ve kodlar? k?saltm?? olursunuz :

Kod:
Private Sub Form_Load()
baglan
End Sub

Sub içine ald???m?z için ba?ka bir sub alt?nda sadece ismi ile kullanabiliriz .. yani form_load alt?nda yazan baglan ?n yerine sistem bizim yukar?da yazd???m?x Public Sub baglan() a yazd?klar?m?z? yap??t?r?yor.De?i?en bir?ey yok fakat sadece kodlar?m?z k?sal?yor ..

?imdi gelelim recordset i kullanmaya Recordset veritaban?ndan veri almak için kullan?l?r.Recordset ile çal???rklen genellikle sql da "Select" komutu kullan?l?r.Amaç zaten bilgi çekmek.Küçük bir örnek :

Kod:
Dim isim As String
' isim olarak yaz? de?i?keni tan?mlad?k
rst.Open "Select * FROM K_MONSTER WHERE sSid = '100'",conn,1,3
' sorgumuzu çal??t?rd?k ssid i 100 olan kecoon un bütün bilgileri elimizde
isim = rst!strName
' burada sadece tan?mlad???m?z de?i?kene strName sekmesindeki ad?n? ald?k
MsgBox isim
' mesaj penceresinde gösteriyoruz
rst.close
' recordseti kapat?yoruz
Ufak bir örnek gösterdim

Genel sorgu kullan?m? :
Kod:
rst.Open "Select * FROM DBADI WHERE sekmeadi = 'deger'",conn,1,3

Genel veri çekme :
Kod:
veri = rst!sekmeadi

Veritaban?ndan sorgu ile seçtirdi?imiz bilgilerden hangisi istiyorsan "rst!" den sonra koymal?y?z.Ba?ka bir örnek daha :

Kod:
Dim trayhoper As String
rst.Open "Select * FROM TB_USER WHERE strAccountID = 'AliOsman'
' TB_USER tablosunda strAccountID si AliOsman olan ?ah?s?n bilgilerini seçtirdik
trayhoper = rst!strPasswd
' trayhoper de?i?kenine seçtirdi?imiz bilgilerden strpasswd sekmesindeki ?ifreyi yazd?rd?k
msgbox trayhoper
' trayhoper de?i?kenini mesajlayarak ekrana yans?tt?k
rst.close
' hataya kar??n recordseti kapatt?k
Umar?m anlam??s?n?zd?r.Örnekler oldukça basit.E?er veri göndermek istiyorsan?z :
Kod:
conn.Execute "Update USERDATA Set iLoyalty = '500' WHERE strUserID = 'trayhoper'"


Yukar?daki kod ba?lant? ile sa?lanm?? sorgu gönderen bir koddur.USERDATA tablosunda strUserID si trayhoper olan birinin iLoyalty sekmesini 500 olarak de?i?tirdik conn nesnesini kapatman?za gerek yoktur çünkü conn ba?lant? olarak adland?r?l?r.Ba?lant?y? kapatm?? olursunuz ve tekrar ba?lanman?z gerekir


En basit ?ekilde ba?lant? ve temel recordset kullan?m? gösterdim.Soru ve sorunlar?n?z varsa buraya yazarak yard?m alabilirsiniz ..

Kolay Gelsin
__________________

Kod:
Tan?t?m Kurallar?n? Okumadan Tan?t?ma Konu Açmay?n Loooww !!

Kod:
Arama Yapmadan Konu Açmay?n Loooww !!

Kod:
Al?m - Sat?mda Sat?lan Konular? Sat?n Al?p Payla?may?n Loooww !!



Yard?m & Destek MSN : trayhoper@ko-cuce.com
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://pvpserverler.yetkinforum.org
 
Visual Basic'te Recordset Kullanımı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Visual Basic 6.0 (4.6 Mb) - Taşınabilir Versiyon
» Visual Basic Dersleri - 1
» biyogaz kullanımı ile bedavaya yol alın !
» LPG Göstergesi
» Photospace | İndir | Yükle | Tek Link | Çok Kullanışlı | Rapid

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Pvp Serverlar Pvp Server Tanitim Server Tanitimi :: Programlama :: Web Programlama-
Buraya geçin: